Leder & karriererådgivning / Det personlige lederskab

Det personlige lederskab

Ledelse er en nøglefaktor i forhold til at opnå mål. Derfor går vejen til at skabe ambitiøse resultater også gennem dygtig virksomhedsledelse og kompetent personaleledelse.
 
Ønsker en organisation at skabe noget ekstraordinært, må den også satse på at udvikle ekstraordinære kompetencer hos sine ledere. For talentfuld og god ledelse er forudsætningen for at lykkes. Og en organisation er aldrig bedre end det ledelsesteam, der leder den. 
 

Lederens centrale rolle

Det er et faktum, at ledelse udøves af mennesker. Og at ledelse foregår i et samspil mellem mennesker.
 
Derfor er lederens menneskelige kompetencer – dvs. de følelsesmæssige og de relationelle kompetencer – helt afgørende. Ligesom lederens kommunikative kompetencer er helt afgørende.
 
Lederen er altså som person aldeles central.
 
Det er afgørende, at en leder er bevidst om, hvem han er. Både som leder og som menneske. Det er også vigtigt, at lederen kan lede sig selv. Og at han kender sig selv godt og ved, hvad der driver og motiverer ham. Det er desuden vigtigt, at en leder ved, hvordan han påvirker andre, og hvordan han kan inspirere andre, så de kan blive motiverede.
 
Dygtige og professionelle ledere arbejder kontinuerligt med deres egen udvikling. Og med deres egen selvindsigt.
 
De forholder sig bevidst og reflekteret til, hvordan de sætter retning. Hvordan de inspirerer. Hvordan de påvirker. Hvordan de skaber motivation. Og hvordan de samler medarbejderne omkring deres strategi og de opgaver, der skal løses og de udfordringer, der skal imødekommes.
 

3 skarpe om ledelse

  1. Ledere bør løbende spørge sig selv:
    Hvorfor skal andre mennesker lade sig lede af mig? 

    Og så bør de forholde sig ydmygt, bevidst og reflekteret over svaret.

  2. Et ja til et lederjob bør også altid være et ja til personlig udvikling.

  3. Det er tid til at tænke nyt i forhold til ledelse. Det er tid til ledelsesinnovation.
    Når organisationer fremover vil øge niveauet for performance, skal de ikke længere gribe til mere management. I stedet skal de gribe til bedre ledelse.
 
Kontakt mig for en uforpligtende dialog om, hvordan jeres ledere kan optimeres. Og hvordan jeres organisationer kan skabe flere og bedre resultater med færre ressourcer gennem effektiv ledelse.
 
 
 

 

 

 
Charlotte Gad Køhlert | CVR: 34 93 56 10  | Tlf.: 3013 9036 | charlotte@gadkoehlert.dk